Zalmfilet in een korst van Keltisch zout

IMG-20151004-WA0001

Dit wilde ik al lang is maken, “Zalmfilet in een korst van Keltisch zeezout.
Ik vond het best spannend, want zoveel zout rond de zalmfilet, wordt het dan niet te zout.
Daarom heb ik een topping gebruikt op basis van courgette, bleekselderie, ui, dille en citroen. Zo komt de zalm niet direct in contact met het zout. De courgette absorbeert de citroen en laat deze weer los als hij de oven in gaat.  Zo krijg je de smaak van Keltisch zeezout, citroen en dille perfect in je filet. Zorg ook dat de zalmfilet een vel heeft aan de onderzijde.

Als je zoutkorst openbreekt na het bakken, schraap je gewoon de courgette topping samen met het resterend zout eraf en haal je de filet van het vel. Wat blijft is een heerlijke gestoomde zalm die alle smaken heeft geabsorbeerd en niet te zout is.

Het Keltisch zeezout kan je hier bestellen. 

20151003_141023

 

20151003_163410IMG_20151003_15014620151003_163549

Zalmfilet in een korst van Keltisch zout

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 35 minutes

Total Time: 50 minutes

4 personen

Ingredients

  • 2 kg Keltisch grof zeezout (vochtig)
  • 1 kg zalmfilet met vel
  • 20 gram vers gesnipperde dille
  • 1 courgette in blokjes
  • 2 lente-uitjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderie in stukjes
  • 1 eetlepel zwart gemalen peper
  • sap van 2 citroenen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ovenschaal

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de courgette, lente-uitjes, bleekselderie, citroensap, peper en olijfolie in kom door elkaar.
  • Leg een laag van 2 cm Keltisch zeezout in de ovenschaal.
  • Leg daarop de zalmfilet met het vel op het zout. Verdeel over de filet de courgette topping.
  • Bedek nu de filet met topping af met Keltisch zeezout, zorg dat dit ook een dikte heeft van circa 2 cm. Druk het goed aan en bak de zalmfilet voor 35 min in de oven.
  • Breek de zoutkorst open en schraap de topping samen met het resterende zout eraf.
  • Serveer met een in de schil gekookte aardappel en een lekker groene salade.
  • Eet smakelijk!!
  •  

    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *